|
||||||||||
Ziemniaczana z selerem
Krótki opis potrawyPodawac z grzankami , posypaną natka pietruszki.Potrzebne składniki duzy seler 2 cebule 4 male ziemniaki lyzka oleju 2 lyzki posiekanej natki pietruszki do posypania sól,pieprz Etapy przyrządzania1
Selera umyć, obrać, pokroić w małą kostkę. Cebule posiekać i wraz z selerem zeszklić na oleju. Warzywa przelożyć do garnka, zalać osolonym wrzątkiem (6 szklanek) i gotować. Po 10 minutach dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, gotować do miękkości. Gdy warzywa będą miękkie przetrzeć je przez sito lub zmiksować, przyprawić pieprzem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię![]() |
![]() ![]()
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
![]() ![]()
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|