|
||||||||||
Ziemniaczana z seleremKrótki opis potrawyPodawac z grzankami , posypaną natka pietruszki.Potrzebne składniki duzy seler 2 cebule 4 male ziemniaki lyzka oleju 2 lyzki posiekanej natki pietruszki do posypania sól,pieprz Etapy przyrządzania1
Selera umyć, obrać, pokroić w małą kostkę. Cebule posiekać i wraz z selerem zeszklić na oleju. Warzywa przelożyć do garnka, zalać osolonym wrzątkiem (6 szklanek) i gotować. Po 10 minutach dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, gotować do miękkości. Gdy warzywa będą miękkie przetrzeć je przez sito lub zmiksować, przyprawić pieprzem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|