|
||||||||||
Sałatka z ogórkówKrótki opis potrawysałatka na zimęPotrzebne składniki duże ogórki gruntowe - 4 kg papryka czerwona - 3 szt. czosnek - 2 główki zielona pietruszka - 2 pęczki marchew - 30 dag olej - 1 szkl. ocet 10% - 1 szkl. cukier - 1 łyżka(i) sól - 2 łyżka(i) liście laurowe - 4 szt. ziele angielskie - 10 szt. Etapy przyrządzania1
Ogórki umyć i pokroić na plastry ( nie obierać). Paprykę pokroić w kostkę, pietruszkę i czosnek posiekać, marchew zetrzeć na tarce ( łezki). Pokrojone warzywa zostawić na 2 godziny w jednej misce.
zalewa: olej, ocet, cukier, sól, liście laurowe i ziele angielskie zagotować i ostudzić.
Po 2 godz. wlać zalewę do warzyw, wymieszać. Wkładać do słoików- ubijać do 3/4 wysokości i zalać resztą zalewy. Zakręcić słoiki i zagotować 5-10 minut.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|