|
||||||||||
Kotlety z pieczarekKrótki opis potrawySmaczne...Potrzebne składniki pieczarki - 0,5 kg cebula - 1 szt. czerstwa bułka - 1 szt. jajko - 1 szt. pęczek koperku tarta bułka olej do smażenia masło - 1 łyżka(i) Etapy przyrządzania1
Pieczarki myjemy, wrzucamy na wrzącą wodę z kostką rosołową i gotujemy 20 minut.Wyjmujemy pieczarki na sitko. Kroimy cebulę i lekko podsmażamy na łyżce oleju i masła.Pieczarki i cebulę przepuszczamy przez maszynkę do mięsa.Dodajemy namoczoną i dobrze odciśniętą bułkę, jajko, 1-2 łyżki koperku, sol i pieprz.Masę starannie wyrabiamy,formujemy z niej owalne , płaskie kotlety, obtaczamy je w bułce i smażymy na średnim ogniu do złotobrązowego koloru. Podajemy z sosem grzybowym i , kapustą i surówką z warzyw.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|