Bezówka

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Pyszny poczestunek dla rodziny

Potrzebne składniki

• 2 żółtka
• 8 łyzek miękkiego masła
• tłuszcz do formy
• Na wierzch ciasta:
• 40 dag miekkich owoców np. truskawki
• 2 białka
• 1 łyżka cukru pudru

Etapy przyrządzania

1
Posiekać nożem wszystkie składniki, po czym zagnieść ciasto. Odłożyc je na pól godziny, rozwałkować i wyłożyc okrągłą formę wysmarowc tłuszczem. Upiec na jasnozłoty kolor. Nałożyc na wierzch ciasta owoce. Ubic bardzo sztywną pianę z białek, pod koniec dodac cukier puder. Pianę wyłożyć na owoce i zapic na złocisto. Podawac na gorąco.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher