|
||||||||||
Zupa selerowaKrótki opis potrawyokPotrzebne składniki seler - 2 duże bulwy oliwa lub olej - 2 łyżka(i) kostka rosołowa - 1 szt. gałązki selera naciowego - 2-3 szt. gęsta śmietana - 2-3 łyżka(i) drobne grzanki lub groszek ptysiowy Etapy przyrządzania1
Bulwy selera obieramy i kroimy na drobne kawałki.Seler naciowy siekamy.W garnku rozgrzewamy oliwę, wrzucamy pokrojony seler, lekko podsmażamy, dodajemy kostkę, mielony pieprz do smaku i zalewamy 1,5 l wody. Gotujemy na niedużym ogniu pod przykryciem, aż seler będzie miękki, 7 - 10 minut.Misujemy zupę, dodajemy śmietanę i seler naciowy. Podajemy z grzankami lub groszkiem ptysiowym.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|