Zupa selerowa

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Ania K.
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Zupy
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

ok

Potrzebne składniki

• seler - 2 duże bulwy
• oliwa lub olej - 2 łyżka(i)
• kostka rosołowa - 1 szt.
• gałązki selera naciowego - 2-3 szt.
• gęsta śmietana - 2-3 łyżka(i)
• drobne grzanki lub groszek ptysiowy

Etapy przyrządzania

1
Bulwy selera obieramy i kroimy na drobne kawałki.Seler naciowy siekamy.W garnku rozgrzewamy oliwę, wrzucamy pokrojony seler, lekko podsmażamy, dodajemy kostkę, mielony pieprz do smaku i zalewamy 1,5 l wody. Gotujemy na niedużym ogniu pod przykryciem, aż seler będzie miękki, 7 - 10 minut.Misujemy zupę, dodajemy śmietanę i seler naciowy. Podajemy z grzankami lub groszkiem ptysiowym.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher