Kotleciki z jajek

Aktualna ocena: 0
dodany przez: ds
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
Czas przygotowania:
20 minut
Ilość porcji:
5-6
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Proste i szybkie w wykonaniu.

Potrzebne składniki

• Jajka ugotowane na twardo - 5 szt.
• Jajko surowe - 1 szt.
• Bułka tarta - 2 łyżka(i)
• Mąka zwykła - 1-2 łyżka(i)
• Sól i pieprz
• Olej do smażenia - 1/2 szkl.

Przydatne akcesoria

miska, łyżka, patelnia

Etapy przyrządzania

1
Jajka zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodajemy mąkę, bułkę tartą, wbijamy jajko, przyprawiamy solą i pieprzem. Wszystko razem mieszamy i formujemy średniej wielkości kotleciki (z podanej ilości wychodzi 5, 6 sztuk).
2
Kotleciki obtaczamy lekko w bułce tartej i smażymy po kilka minut z obu stron.

Jak podawać?

Z pieczonymi ziemniakami i surówką z marchewki i ananasa.

Uwagi

Surówka z marchwi: 2 duże marchewki zetrzeć na tarce, dodaćpół puszki ananasa w kawałkach, wymieszać...i już:) Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher