|
||||||||||
Żurek w chlebie z jajkiemKrótki opis potrawyŁadnie wyglada i wspaniale smakuje godne poleceniaPotrzebne składniki maly chleb - 4 szt. marchewka - szt. seler - 1 szt. cebula - 1 szt. zakwas na żurek - 500 ml białko - 1 szkl. podgrzybki suszone - 2 szt. lisc laurowy - 2 szkl. ziele angielskie - 3 szt. żabki czosnku - 2 szkl. smietana - 2 łyżka(i) majeranek - 3 dag jaja - 4 szt. Przydatne akcesorianóż , łyzkaEtapy przyrządzania1
1. Warzywa obieramy, gotujemy.
2. Dodajemy sól, liście laurowe, ziele angielskie i grzyby.
3. Gotujemy jeszcze około 1 godzinę.
4. Wywar przecedzamy, dolewamy zakwas i przetarty czosnek (zupa powinna być lekko zawiesista).
5. Pod koniec dodajemy śmietanę i doprawiamy. Z chleba wydrążamy środek, od wewnątrz wysmarowujemy białkiem.
6. Zapiekamy w temperaturze 180?C przez 10 minut.
7. Do tak przygotowanych chlebów wlewamy gorący żurek.
8. Możemy do środka włożyć ugotowane jajko
Jak podawać?w chlebie na talerzykuUwagidoprawic do smaku wedle uznania Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|