Gołabki

Aktualna ocena: 5.00 Oceniła 1 osoba
dodany przez: edytaka74
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
Czas przygotowania:
3 godziny
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
łatwe
Koszt:
30 PLN
Kaloryczność:
250 kCal
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

gołabki dobre na każda okazje

Potrzebne składniki

• ryż - 1 kg
• mięso - 1 kg
• cebula - 2 szt.
• kapusta - 1 szt.
• sól1 - 5 g
• pieprz - 3 g

Przydatne akcesoria

drewniana łyzka 2 duże garnki

Etapy przyrządzania

1
kilogram ryżu ugotować. 1 kg mięsa ugotować i zmielić w maszynce. 2 duże cebule usmażyć na złoty kolor na smalcu i wlać do ryżu, wymieszać z mięsem i ryżem. duża kapustę podgotować aż liście zmiękną i zawijać gołąbki w liście. do tego można zrobić sosik - ja polecam grzybowy. potrawa palce lizać. można podawać z białym winem. smacznego

Jak podawać?

Podawać ze sosem grzybowym i lampka białego wina

Uwagi

Ryz gotowac nie długo żeby nie był całkiem miekki Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher