|
||||||||||
GołabkiKrótki opis potrawygołabki dobre na każda okazjePotrzebne składniki ryż - 1 kg mięso - 1 kg cebula - 2 szt. kapusta - 1 szt. sól1 - 5 g pieprz - 3 g Przydatne akcesoriadrewniana łyzka 2 duże garnkiEtapy przyrządzania1
kilogram ryżu ugotować.
1 kg mięsa ugotować i zmielić w maszynce.
2 duże cebule usmażyć na złoty kolor na smalcu i wlać do ryżu, wymieszać z mięsem i ryżem.
duża kapustę podgotować aż liście zmiękną i zawijać gołąbki w liście. do tego można zrobić sosik - ja polecam grzybowy. potrawa palce lizać. można podawać z białym winem. smacznego
Jak podawać?Podawać ze sosem grzybowym i lampka białego winaUwagiRyz gotowac nie długo żeby nie był całkiem miekki Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|