|
||||||||||
PASZTETKrótki opis potrawyIdealny zarówno do świerzego chlebka i świetny jako przystawka do wykwintnej kolacji we dwojePotrzebne składniki watróbka z kurczaka - 75 dag # boczek bez kości wieprzowina - 75 dag cebula - 1 szt. jaja - 5 szt. bulki pszenne małe - 3 szt. vegeta - 3 g Przydatne akcesoriałyzki nóżEtapy przyrządzania1
1. Ugotować do miękkości wołowinę i boczek, cebulę zarumienić na tłuszczu a wątrubkę sparzyć wrzątkiem.
2. Bułeczki zmoczyć i odsączyć, wszystkie składniki razem zmielić maszynką do mięsa, dodać jaja i przyprawy potem wszystko wymieszać
3. Piec około godziny w temp 180 stopni
Jak podawać?na talerzykuUwagiSmakuje tak wspaniale że ciężko jest nie oblizac palców po zjedzeniu . Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|