|
||||||||||
Fasolka po bretońskuKrótki opis potrawyPrzepisów na fasolkę po bretońsku jest kilka. Mój jest z dużą ilością mięska bo taką lubię najbardziej:)Potrzebne składniki Fasolka - 2 szkl. Liście laurowe - 3 szt. Ziele angielskie - 5-7 ziarenek Kiełbasa (zwyczajna) - 15 dkg Boczek - 15 dkg Wieprzowina (łopatka) - 15 dkg Kość od schabu Przecier pomidorowy - 1/2 szkl. Majeranek - 1/2 łyżeczka(i) Sól, pieprz - do smaku Przydatne akcesoriaGarnek, łyżka, nóż, deska do krojeniaEtapy przyrządzania1
2
3
Pod koniec gotowania dodajemy przecier pomidorowy, majeranek, sól i pieprz. Zagęszczamy (jeśli to konieczne) 2 łyżkami mąki rozmieszanej z wodą.
Jak podawać?Z chlebkiemUwagiFasolkę namoczyć dzień wcześniej, wówczas na przygotowania dania wystarczy godzina. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|