Neapolitanka

Aktualna ocena: 0
dodany przez: mniami
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Włochy
• Zupy
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

włoska zupa

Potrzebne składniki

• bulion warzywny - 2 kostka(i)
• serki topione kremowe - 2x 30 g
• śmietana 12% - 1/2 szkl.
• por - 1 szt.
• natka pietruszki - 1/2 szt.
• pieczywo tostowe pszenne - 4 kromki
• sól,pieprz

Etapy przyrządzania

1
w 1 litrze wody rozpuścić kostki bulionowe,włożyć serki,stale mieszając na małym ogniu aż się roztopią.Dodać śmietanę,doprawić solą i pieprzem.Pietruszkę i pora posiekać i wymieszać.rozlać zupę na talerze i posypać zieleninę.Kromki chleba posmarować cieniutko masłem i podać wraz z zupą.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: mniami
mniami
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (64)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher