|
||||||||||
NeapolitankaKrótki opis potrawywłoska zupaPotrzebne składniki bulion warzywny - 2 kostka(i) serki topione kremowe - 2x 30 g śmietana 12% - 1/2 szkl. por - 1 szt. natka pietruszki - 1/2 szt. pieczywo tostowe pszenne - 4 kromki sól,pieprz Etapy przyrządzania1
w 1 litrze wody rozpuścić kostki bulionowe,włożyć serki,stale mieszając na małym ogniu aż się roztopią.Dodać śmietanę,doprawić solą i pieprzem.Pietruszkę i pora posiekać i wymieszać.rozlać zupę na talerze i posypać zieleninę.Kromki chleba posmarować cieniutko masłem i podać wraz z zupą.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|