|
||||||||||
Fettucine z grzybami i sosem pomidorowymKrótki opis potrawywłoski smakPotrzebne składniki makaron wstążki - 50 dag pieczarki - 50 dag cebula - 1duża szt. oliwa z oliwek - 2 łyżka(i) czosnek - 2 pomidory bez skóry - 2 puszka(i) posiekana natka pietruszki - 2 łyżka(i) sól i pieprz Etapy przyrządzania1
Oczyścić pieczarki pokroić w cienkie plasterki.Cebulę grubo posiekać,wrzucić wraz z rozdrobnionym czosnkiem na rozgrzanym na patelni oleju i zarumienić.Dodać pokrojone pomidory wraz z sokiem,pieczarki,zagotować i dusić 15 minut.W tym czasie ugotować makaron al dente i trzymać odcedzone w cieple.Sos doprawić pietruszką solą i pieprzem,dobrze wymieszać i połączyć z makaronem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|