|
||||||||||
Omlet jarzynowyKrótki opis potrawyomletPotrzebne składniki cebula - 3 szt. brokuły - 1 kg jajka - 4 szt. pomidory - 10 szt. rosół - 1/2 szkl. kwaśna śmietana - 30 dag masło - 3 łyżka(i) oliwa - 2 łyżka(i) koncentrat pomidorowy - 4 łyżka(i) skórka z cytryny sól pieprz cukier Etapy przyrządzania3
Jajka rozmącić z rosołem i śmietaną. Przyprawić do smaku.
4
Na dwóch dużych patelniach rozgrzać masło, podsmażyć na nim brokuły i cząstki cebuli. Wlać masę omletową, przykryć, smażyć na małym ogniu, aż jajka się zetną (ok 20 min).
5
Pomidory naciąć na krzyż, sparzyć, obrać. Usunąć pestki, miąższ pokroić w kostkę
6
Cebulę posiekać i usmażyć na oleju. Dodać pomidory i koncentrat, dusić 10 minut, przyprawić solą, pieprzem i skórką z cytryny. Polać omlet
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|