Ryba w pomidorach

Aktualna ocena: 0
dodany przez: monikof
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania z ryb
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

ryba w zalewie kwaśnej

Potrzebne składniki

• woda - 2 szkl.
• ocet 10% - 1/2 szkl.
• olej - 1/2 szkl.
• ziele angielskie - 10-15 szt.
• liście laurowe - 3-4 szt.
• sól - 1 łyżeczka(i)
• cukier - 2 łyżka(i)
• koncentrat pomidorowy - 1 słoiczek
• cebula - 4 średnie szt.
• filet rybny - 3 płaty
• jajko - 2 szt.
• bułka tarta - wg. uznania
• przyprawy:sól, pieprz, papryka

Etapy przyrządzania

1
Rybę przyprawić wg. uznania, pokroić na mniejsze kawałki. Obtoczyć w jajku i bułce i usmażyc. Ułożyć w misce. Z pozostałych składników zrobić zalewę- wszystko razem zagotować, doprawić papryką. Gorącą zalewą zalać usmażone wcześniej ryby.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: monikof
monikof
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (9)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher