|
||||||||||
Ryba w pomidorachKrótki opis potrawyryba w zalewie kwaśnejPotrzebne składniki woda - 2 szkl. ocet 10% - 1/2 szkl. olej - 1/2 szkl. ziele angielskie - 10-15 szt. liście laurowe - 3-4 szt. sól - 1 łyżeczka(i) cukier - 2 łyżka(i) koncentrat pomidorowy - 1 słoiczek cebula - 4 średnie szt. filet rybny - 3 płaty jajko - 2 szt. bułka tarta - wg. uznania przyprawy:sól, pieprz, papryka Etapy przyrządzania1
Rybę przyprawić wg. uznania, pokroić na mniejsze kawałki. Obtoczyć w jajku i bułce i usmażyc. Ułożyć w misce. Z pozostałych składników zrobić zalewę- wszystko razem zagotować, doprawić papryką. Gorącą zalewą zalać usmażone wcześniej ryby.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|