|
||||||||||
Karkówka z grillaKrótki opis potrawypyszna i sytaPotrzebne składniki karkówka w plastrach - 80 dag koncentrat pomidorowy - 2 łyżka(i) musztarda - 2 łyżka(i) olej - 2 łyżka(i) ketchup - 2 łyżka(i) płynny miód - 1 łyżka(i) sól,pieprz tarta gałka muszkatałowa cynamon - 2 łyżeczka(i) bazylia - 2 łyżeczka(i) ostra papryka - 1 łyżka(i) Etapy przyrządzania1
Wymieszaj wszystkie składniki marynaty,tak aby powstała masa o konsystencji majonezu.Posmaruj nią mięso.Przykryj i wstaw na całą noc do lodówki.Następnego dnia piec na grillu 20 minut.Często odwracaj.Karkówkę podawaj z grillowanymi warzywami np.papryką i oliwkami.
Jak podawać?z grillowanymi warzywami Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|