|
||||||||||
Galaretak winogronowaKrótki opis potrawypyszny deserPotrzebne składniki żelatyna - 4 łyżeczka(i) jasne winogrona - 25 dag ciemne winogrona - 25 dag białe wino - 1/2 szkl. sok jabłkowy - 1 i 1/2 szkl. cukier - 6 łyżka(i) sok z cytryny - 2 łyżka(i) mleko - 1/2 l sos waniliowy w proszku Etapy przyrządzania1
Zelatynę zalać zimną wodą i odstawić aby napęczniała.Jagody winogron podzielić na połówki i usunąć pestki.Wino podgrzać z sokiem jabłkowym i sokiem z cytryny,rozpuścić w nim cukier i żelatynę.Na spód salaterek deserowych wlać po odrobinie galaretki,odstawić ,aby stężała.Do każdej salaterki włożyć po porcji winogron,zalać galaretką i odstawić na 3 godziny do lodówki.Sos waniliowy przygotować na mleku w/g przepisu na opakowaniu.Podawać do galaretki.
Jak podawać?z sosem waniliowym Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|