Galaretak winogronowa

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Marzena
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Desery
Czas przygotowania:
40 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Koszt:
8 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

pyszny deser

Potrzebne składniki

• żelatyna - 4 łyżeczka(i)
• jasne winogrona - 25 dag
• ciemne winogrona - 25 dag
• białe wino - 1/2 szkl.
• sok jabłkowy - 1 i 1/2 szkl.
• cukier - 6 łyżka(i)
• sok z cytryny - 2 łyżka(i)
• mleko - 1/2 l
• sos waniliowy w proszku

Etapy przyrządzania

1
Zelatynę zalać zimną wodą i odstawić aby napęczniała.Jagody winogron podzielić na połówki i usunąć pestki.Wino podgrzać z sokiem jabłkowym i sokiem z cytryny,rozpuścić w nim cukier i żelatynę.Na spód salaterek deserowych wlać po odrobinie galaretki,odstawić ,aby stężała.Do każdej salaterki włożyć po porcji winogron,zalać galaretką i odstawić na 3 godziny do lodówki.Sos waniliowy przygotować na mleku w/g przepisu na opakowaniu.Podawać do galaretki.

Jak podawać?

z sosem waniliowym Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher