|
||||||||||
Zupa krem z ziemniakówKrótki opis potrawyna jesienne chłodyPotrzebne składniki ziemniaki - 60 dag rosół - 1 l por - 1 szt. żółty ser - 10 dag śmietanka kremówka - 10 dag kminek - 2 łyżeczka(i) Etapy przyrządzania1
Ziemniaki pokroić w kostkę.Rosół zagotować,kiedy zacznie wrzeć wrzucić do niego ziemniaki i gotować 15 minut.W tym czasie pokroić pora w cienkie plasterki.Gotową zupę zmiksować.Ser zetrzeć na tarce.Część odłożyć do posypania zupy, a resztę wymieszać ze śmietana i wlać ją do zupy.Przyprawić solą,pieprzem i kminkiem.Dodać plasterki porów i dalej gotować jeszcze ok.5 minut.Gotową zupę przelać do miseczek,posypać resztą sera i kminku.Natychmiast podawać.Dobrym dodatkiem jest groszek ptysiowy lub grzanki z bułki przysmażone na maśle.
Jak podawać?z groszkiem ptysiowym lub grzankami z bułki Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|