Pasta ...z jajkiem....pomidorowa :) Pychotka:)

Aktualna ocena: 5.00 Oceniła 1 osoba
dodany przez: fiona789
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Studenckie smaki
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

pychotka:)

Potrzebne składniki

• pomidory - ok. 30 dag
• jajka - 2 szt.
• cebula mała - ok. 5 dag
• szczypiorek
• ocet 10%
•  łyżki majonezu - 1,5 łyżka(i)
• słodka papryka w proszku
• sól
• pieprz

Etapy przyrządzania

1
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w małą kostkę i odcisnąć z soku. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w kostkę. Cebulę również pokroić w kostkę i skropić octem. Szczypiorek opłukać i drobno posiekać. Do miski przełożyć pomidory, jajka, cebulę i szczypiorek. Następnie dodać majonez, słodką paprykę w proszku, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać. Gotową pastę rozsmarować na kromkach razowego chlebka. Smacznego.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: fiona789
fiona789
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (3)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher