|
||||||||||
Zapiekanki ze szpinakiemKrótki opis potrawyporcja zdrowiaPotrzebne składniki świeży szpinak - 25 dag cebula - 1 szt. czosnek - 1 olej - 1 łyżka(i) sok z cytryny - 2 łyżeczka(i) sól,pieprz bagietka - 4 kromki gouda - 4plastry puszka(i) nasiona pinni - 2 łyżka(i) masło ziołowe - 2 łyżka(i) Etapy przyrządzania1
Szpinak dokładnie umyć i przebrać.Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać.W garnku zagrzać olej i zeszklić na nim cebule i czosnek.Dodać szpinak i mieszając od czasu do czasu poddusić.Doprawić sokiem z cytryny solą i pieprzem.Bagietkę posmarować masłem ziołowym,odsączony szpinak położyć na niej.plasterki sera położyć na szpinaku i posypać nasionami pinii i zapiekać w piekarniku nagrzanym 225stopni przez około 10 minut.Jeść z gorącą herbatą.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|