|
||||||||||
Szynka pieczonaKrótki opis potrawyPyszny świateczny obiadek!Potrzebne składniki szynka gotowana - 1 kg białe wytrawne wino - 1 szkl. woda - 1 szkl. rodzynki - 1 szkl. masło - 2 łyżka(i) brandy - 2 łyżka(i) Etapy przyrządzania1
Wkładamy szynke do naczynia i polewamy wodą i winem, dodajemy masło I posypujemy rodzynkami. Dodajemy brandy i pieczemy w piekarniku przez około 40 minut w temperaturze 180 st. C, Po upieczeniu tniemy w plastry. Podawajemy na ciepło lub zimno.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|