|
||||||||||
Czekoladowe kuleczki z truskawkamiKrótki opis potrawydobre i szybkie do zrobieniaPotrzebne składniki czekolada gorzka - 30 dag śietana kremowka - 200 ml masło - 1 łyżka(i) kakao - 1 łyżka(i) truskawki - 5 szt. Etapy przyrządzania1
Czekoladę rozpuszczamy z masłem na parze, dolewamy podgrzaną śmietankę, dokładnie mieszamy. Odstawiamy do lodówki, aż stężeje. Nabieramy masę czekoladową łyżeczką, formujemy kulki i obtaczamy w kakao. Trzymamy w chłodnym miejscu. W szerokim kielichu układamy przekrojone na pół truskawki, a na nich czekoladowe kuleczki.
Smacznego!
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|