|
||||||||||
Ziemniaki pieczone nadziewaneKrótki opis potrawymoga byś podawane na obiad lub na przyjeciuPotrzebne składniki ziemniaki duże - 6 szt. watrobianka - 50 kg szczypoirek - 1 szt. cebula - 2 szt. gęsta śmietana - 10 dag margaryna - 2 łyżka(i) Etapy przyrządzania1
Ziemniaki umyte i ubrane zawijamy w folię aluminiową i pieczemy 80 minut w 200oC. Po czym przekrajamy wzdłuż i bulwy wydrążamy. Wątrobiankę mieszamy z posiekanym szczypiorkiem, śmietaną, musztardą, pokrojonymi w kosteczkę ogórkami i wydrążonym miąższem ziemniaków. Przyprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Masą wypełniamy ziemniaki. Zapiekamy razem kilka minut. Cebulę posiekaną, podsmażamy na margarynie i przekładamy na zmieniaki.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|