Ziemniaki pieczone nadziewane

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Michał Ska
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Polska
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

moga byś podawane na obiad lub na przyjeciu

Potrzebne składniki

• ziemniaki duże - 6 szt.
• watrobianka - 50 kg
• szczypoirek - 1 szt.
• cebula - 2 szt.
• gęsta śmietana - 10 dag
• margaryna - 2 łyżka(i)

Etapy przyrządzania

1
Ziemniaki umyte i ubrane zawijamy w folię aluminiową i pieczemy 80 minut w 200oC. Po czym przekrajamy wzdłuż i bulwy wydrążamy. Wątrobiankę mieszamy z posiekanym szczypiorkiem, śmietaną, musztardą, pokrojonymi w kosteczkę ogórkami i wydrążonym miąższem ziemniaków. Przyprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Masą wypełniamy ziemniaki. Zapiekamy razem kilka minut. Cebulę posiekaną, podsmażamy na margarynie i przekładamy na zmieniaki.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: Michał Ska
Michał Ska
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (192)
Skype brak
Skype brak
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher