|
||||||||||
Truskawkowa galaretkaKrótki opis potrawyPyszna galaretka domowej roboty.Potrzebne składniki 40 dag truskawek 4 łyżeczki zelatyny 2 łyżki cukru kilka biszkoptow litki melisy Etapy przyrządzania1
Moczyc zelatyne w 3-4 lyzkach zimnej wody prZez10 minut. 2 szklanki wody zagotowac i dodac napeczniala zelatyne i cukier, ponowniezagotowac, wystudzic. Owoce umyc, orzelac wrzatkiem na sitku,przetrzec lub zmiskowac, polaczyc z galarteka. przelac do salaterek i odstawic do zastygniecia. Udekorowac biszkoptami,listkami melisy.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|