|
||||||||||
Zupka kalafiorowaKrótki opis potrawyPyszna zupka!! Każdy musi spróbować!Potrzebne składniki mały kalafior - 1 szt. marchewka - 5 szt. skrzydełka drobiowe - 3-4 szt. kostka rosołowa - 2 szt. ziemniak - 4 szt. piertruszka, seler vegeta sól,pieprz śmietana - 5-6 łyżka(i) mąka - 2 łyżka(i) Etapy przyrządzania1
Do garnka wlewamy ok. 2 litry wody (tak, żeby woda stanowiła połowę zawartości garnka), wrzucamy opłukane skrzydełka i stawiamy na niewielkim ogniu.Oczyszcamy kalafior, dzielimy na różyczki, ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, marchewkę obieramy i kroimy w plasterki. Warzywa dorzucamy do zupy. Trochę pietruszki obieramy, kroimy w plastry i dodajemy.Kawałek selera obieramy i wrzucamy w całości. Kilka gałązek naci selera myjemy i też dorzucamy w całości. Gdy warzywa nieco rozmiękną wrzucamy kostki rosołowe, solimy i pieprzymy, ewentualnie dodajemy innych przypraw. Gdy skrzydełka będą już miękkie, wyciagamy, studzimy i używamy do drugiego dania, a gałązki selera tak jak i korzeń – wyciagamy z zupy. Tak przygotowaną zupkę zagęszczamy mąką rozmieszaną ze śmietaną. Posypujemy natką pietruszki.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|