|
||||||||||
Marchewka z PieczarkamiKrótki opis potrawyPyszne danie warzywnePotrzebne składniki 3 maerchewki 30 dag pieczarek cebula 10 dag boczku szklanka białego wytrawnego wina 2 łyżki masła cukier, sól, pieprz sok z cytryny 3 łyzki posiekanej natki pitruszki Etapy przyrządzania1
Boczek kroimy i topimy na maśle. Cebule siekamy i , smarzymy na boczku. Obieramy i kroimy na plasterki marchewkę i pieczarki i dodajemy do boczku z cebulą, wlewamy wino i dusimy. Doprawiamy sola, pieprzem, cukrem oraz sokiem z cytryny. Po 20 min. danie jest gotowe. Podawać posypane natką.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|