|
||||||||||
Zurek wegetariańskiKrótki opis potrawytej zupie nikt się nie oprzePotrzebne składniki bulion drobiowy - 1 l ukiszony żur - 2 szkl. śmietana - 1/2 szkl. mąka - 1 łyżka(i) 2 ząbki czosnku majeranek sól,pieprz jajko na twardo - 6 szt. Etapy przyrządzania1
Do gotującego się bulionu dodaj żur,zmiażdżony czosnek i dopraw do smaku solą i pieprzem.Smietanę wymieszaj z łyżką mąkii rozprowadż w zupie.Dodaj majeranek,zamieszaj i zagotuj.Na każdym talerzu połóż pokrojone jajko na twardo i zalej zupą.Podaj z pieczywem.
Jak podawać?z pieczywem Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|