|
||||||||||
Zrób Napoleonke ...ale bez pieczenia :)Krótki opis potrawyBez pieczenia ...wiecej czasu dla ciebie :)Potrzebne składniki mleko - 5 szkl. budyń śmietankowy żółtka - 4 szt. cukier - 1 szkl. mąka pszenna - 1 szkl. masło/ margaryna - 20 dag cukier waniliowy krakersy - 2 op. Etapy przyrządzania1
4 szklanki mleka zagotować z cukrem, cukrem waniliowym i masłem lub margaryną. Pozostałe zimne mleko wymieszać z budyniem, mąką i żółtkami. Wlać do gotującego się mleka. Mieszając gotować, aż masa zgęstnieje.
Połowę krakersów ułożyć w prostokątnej formie o wymiarach 25 na 36 cm posmarowanej masłem, przykryć gorącym kremem i resztą krakersów.
Polać polewą czekoladową lub posypać cukrem pudrem. Schłodzić w lodówce.
Smacznego.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|