|
||||||||||
Kolorowa tortillaKrótki opis potrawypyszna i sycącaPotrzebne składniki jajka - 5 szt. woda mineralna - 125 ml mleko - 200 ml mrożony zielony groszek - 30 dag strąki czerwonej papryki - 2 szt. kukurydza - 1 puszka(i) pęczek szczypiorku natka pietruszki - pół pęczka olej - 2 łyżka(i) sól,pieprz kwaśna gęsta śmietana - 150 ml Etapy przyrządzania1
Jajka wymieszaj z mlekiem i wodą mineralną.Stopniowo dosypuj mąkę ubijając cały czas trzepaczką.Gotowe ciasto odstaw na 15 minut.Groszek wyłóż na talerz i rozmroż.Paprykę oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w kosteczkę.Kukurydzę osącz na sitku,szczypiorek i natkę drobno posiekaj.@ łyżki szczypiorku odłóż do przybrania,pozostałą zieleninę wymieszaj z ciastem.Na patelni rozgrzej łyżkę oleju,włóż połowę groszku,kukurydzy i papryki.Obsmaż,dopraw do smaku solą i pieprzem.Wlej połowę ciasta,przykryj,smaż na małym ogniu 6 minut,Podsmażony omlet ostrożnie przewróć na drugą stronę i smaż jeszcze 6 minut.Przełóż na ogrzany talerz,przykryj folią aluminiową.W ten sam spos o przygotuj drugą tortillę.Gotowe przybierz kleksami śmietany i posyp odłożonym szczypiorkiem.
Jak podawać?przybraną kleksami śmietany i posypaną szczypiorkiem. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|