|
||||||||||
Herbata korzennaKrótki opis potrawypoprostu pysznaPotrzebne składniki cytryna - 1 szt. gwiazdki anyżu - 6 szt. kawałki kory cynamonu - 4 szt. kostki brązowego cukru - 6 szt. gożdziki - 8 szt. sok z cytryny - 2 łyżka(i) torebki czarnej herbaty torebka owocowej herbatki sok z pomarańczy - 2 łyżka(i) Etapy przyrządzania1
Cytrynę sparzyć i pokroić w plastry ze skórką.Włożyć do rondelka,dodać cynamon,gwiazdki anyżu,kostki cukru i gożdziki.Włożyć torebki herbaty.Zalać 700 ml.wrzącej wody.Przykryć i zaparzać przez 10 minut.Dodać sok z pomarańczy i cytryny.Gotową herbatę rozlać do 4 nagrzanych filiżanek.Podawać z plasterkami cytryny i pomarańczy.Na spodeczku ,obok filiżanki ułożyć kostki cukru/najlepiej brązowego/ do dosłodzenia naparu.
Jak podawać?po zaparzeniu Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|