|
||||||||||
Zapiekanka po staropolskuKrótki opis potrawywszystkim smakujePotrzebne składniki ziemniaki - 1 kg kiełbasa - 40 dag cebula - 4 szt. jajka - 4 szt. ser żółty w kawałku - 40 dag przyprawa do ziemniaków zioła prowansalskie sól,pieprz Etapy przyrządzania1
Ziemniaki,kiełbasę i cebulę pokroić w cienkie plasterki.Ser utrzeć na tarce.Jajka rozbić i zmiksować.W żaroodpornym naczyniu ułożyć kolejno warstwami:ziemniaki,kiełbasę,cebulę,ser.Każdą warstwę posypać przyprawamiUkładać warstwy,aż do wyczerpania składników.Wszystko zalać zmiksowanymi jajkami.Z wierzchu posypać startym,żółtym serem.Piec ok.półtorej godziny w piekarniku rozgrzanym do temperatury 170 stopni.
Jak podawać?z ulubioną surówką Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|