|
||||||||||
Sos migdałowyKrótki opis potrawyPodawac do desero z jablek.Potrzebne składniki szklanka slodkiej śmietanki 12% 10 dag mielonych migdalow łyżeczka mąki ziemniaczanej 3 łyżki mleka 2 żółtka 4 łyzki cukru pudru Etapy przyrządzania1
Ucieramy żółtka z cukrem pudrem i migdałami. Wlewamy smietanke do garnuszka i zagotowujemy. Rozprowadzamy make zimnym mlekiem i dokladnie mieszamy z goraca smietanka. Ponownie zagotowujemy i goraca wlemy do żółtek. Miksujemy.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|