|
||||||||||
Sos malinowyKrótki opis potrawyPodawac do omletow,nalesnikow, ryzu i deserow.Potrzebne składniki szklanka czerownego wytrawnego wina 35 dag malin poltorej łyzeczki maki ziemniaczanej pol szklanki likieru maraschino cukier do smaku Etapy przyrządzania1
Oczyszczamy i miksujemy maliny, a nastepnie zagotowujemy razem z winem. Przeciramy przez sito. Rozprowadzamy make z niewielka iloscia wody i wolno wlewamy do goracych malin. Energicznie mieszamy. Chwile gotujemy, pod koniec dodajemy likier i doprawiamy cukrem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|