|
||||||||||
Sos kanadyjskiKrótki opis potrawyPodawac do deserow z kasz, budyniow,pieczonych owocow.Potrzebne składniki szklanka wody 10 dag suszonych moreli po cwierc szklanki bialego wytrawnego wina i rumu sok Z cytryny łyżeczka mąki ziemniaczanej pol szklanki smietanki kremowki łyżka cukru pudru cukier do smaku Etapy przyrządzania1
Myjemy i zalewamy 2/3 szklanki wody morele i gotujemy. Rozgotowane owoce miksujemy i dodajemy do nich wino i rum oraz sok z cytryny i cukier. Make ziemniaczana rozrabiamy pozostala woda i malym strumieniem wlewamy do goracego przecieru morelowego, mocno mieszajac. Zagotowujem, odstawiamy do ostudzenia. Połaczyc ze smietanka ubita na sztywno z cukrem pudrem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|