|
||||||||||
Kisiel z jabłkiemKrótki opis potrawyJabłko mozemy zastapic przetartymi brzoskwiniami,morelami,śliwkami lub porzeczkami.Potrzebne składniki duze winne jablko czubata lyzka maki ziemniaczanej slodzik lub 2 lyzeczki cukru cynamon Etapy przyrządzania1
Jablko obieramy i trzemy , wkladamy do wrzacej oslodzonej wody (pol litra). Makę ziemniaczana rozprowadzamy woda, wlewamy i ciagle mieszamy, do gotujacego sie jablka. Mozemy dodac dszczypte cynamonu. Zagotowujemy. Podajemy w pucharkach.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|