|
||||||||||
Domowe ptasie mleczkoKrótki opis potrawyPrzeeeeeeeeeeeeeeeeepyszne.Potrzebne składniki 2 szklanki chudego mleka 5 łyżeczek żelatyny 4-5 łyżki soku wiśniowego bez cukru listki melisy i owoce do dekoracji slodzik Etapy przyrządzania1
Żelatyne moczymy w 3 lyzkach wody. Mleko zagotowujemy, dodajemy napeczniala zeltyne,miszamy,slodzimy, dzielimy na dwie rowne porcje. Jedna laczymy z sokiem. Odstawiamy w chlodne miejsce obie galaretki. Lekko sciete, klasc warstwami do malych foreke, na babeczki. Gdy zastygna, zanurzamy foremki na chiwle w goracej wodzie i wyjmujemy ptasie mleczko. Ukladamy je na deserowym talerzu. Dekorujemy owocami i listkami melisy.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|