|
||||||||||
Warzywno-mięsny miszmaszKrótki opis potrawybardzo dobryPotrzebne składniki wieprzowina - 25 dag kiełbasa - 25 dag pomidory - 2 szt. cebula - 2 szt. papryka - 2 szt. czosnek - 2 ząbki oliwa z oliwek - 2 łyżka(i) papryka w proszku - 1 łyżka(i) sól,pieprz zioła bulion grzybowy - 1 kostka Etapy przyrządzania1
Mięso pokroić w kostkę.Z kiełbasy zdjąć osłonkę i pokroić na plasterki.Warzywa umyć.Pomidory posiekać,cebul posiekać,z papryki wyjąć gniazda nasienne i pokroić,czosnek posiekać.W rondlu rozgrzać oliwę,wrzucić mięso i kiełbasę,obsmażyć ze wszystkich stron,wyjąć.Wrzucić przygotowane warzywa,przykryć i dusić 10 minut na małym ogniu.Dodać przesmażone mięso.Podlać przygotowanym bulionem.Wymieszać,zagotować,przyprawić do smaku.
Jak podawać?na goraco Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|