|
||||||||||
Pieczeń rzymska ze szpinakiemKrótki opis potrawypieczeńPotrzebne składniki bułka - 1 szt. cebula - 2 szt. jajko - 1 szt. ser zółty - 10 dag musztarda pomidory - 1 kg mięso mielone - 80 dag sól pieprz papryka olej - 3 łyżka(i) ketchup - 3 łyżka(i) koncentrat pomidorowy - 1 czosnek - 2 ząbki ziemniaki - 80 dag Etapy przyrządzania1
Bułkę namoczyć.
7
Mięso rozsmarować na foli aluminowej, formując prostokąt. Na mięsie ułożyć szpinak, posypać serem i pokrojonymi pomidorami. Zawinąć i pięc godzinę w temp. 175 C
8
Czosnek pokroić w plasterki. Ziemniaki obrać, pokroić w cząstki i usmażyć na 2 łyżkach oleju (20 min) Opruszyć solą i pieprzem
9
Na pozostałym oleju usmażyć resztę pomidorów i cebuli oraz czosnek. Dodać ketchup, koncentrat i pokrojoną bazylię, dusić 8 minut. Podawać do pieczeni razem z ziemniakami
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|