|
||||||||||
Pory zapiekane z ryżemKrótki opis potrawydobre i zdrowePotrzebne składniki pory - 20 dag olej - 15 g ryż - 15 g koncentrat pomidorowy - 3 łyżka(i) ser żółty - 2 łyżka(i) sól,pieprz papryka mielona - 1 łyżeczka(i) Etapy przyrządzania1
Pory pokroić w plastry i udusić na rozgrzanym tłuszczu.Dodać opłukany ryż i uprażyć.Dodać koncentrat pomidorowy,paprykę i sól.Zalać wrzącą wodą i dusić na małym ogniu.Pod koniec duszenia posypać startym serem.Wstawić do piekarnika i zapiec.Podawać na gorąco do mięs.
Jak podawać?na gorąco do mięs Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|