|
||||||||||
Fasolka w białym sosieKrótki opis potrawyFasolka jest znakomitym dodatkiem do drugiego dania.Potrzebne składniki 30 dag mlodej fasolki szparagowej pol szklanki mleka po lyzeczce maki i soku z cytryny kilka galazek koperku czaber,cukier,sol Etapy przyrządzania1
Oyczszczamy fasole,myjemy,kroimy na kawalki,zalewamy mala iloscia osolonego wrzatku, gotujemy pod przykryciem. Dodajemy do mlekaw make i mieszamy, wlewamy do fasoli. Wsypujemy szczypte czabru, zagotowujemy ciagle mieszajac. Zabieramy z ognia i przyprawiamy cukrem i sokiem z cytryny. Dekorujemy koperkiem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|