Gulasz z kaszą i brokułami

Aktualna ocena: 0
dodany przez: cassia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Węgry
Czas przygotowania:
15 minut
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
średnio trudne
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Gulasz to potrawa typowo węgierska.Może być podawana na różne sposoby.Ja proponuję z brokułami.Jeśli ktoś nie przepada za brokułami,można użyć innych warzyw.

Potrzebne składniki

• mięso wołowe - 1 kg
• kasza jęczmienna - 3 kg
• brokuły - 2 kg
• włoszczyzna - 1 kg

Etapy przyrządzania

1
Mięso umyć pokroić i usmazyć na tłuszczu, przełożyć do garnka, zalać wodą i gotować na lekkim ogniu. Dodać umytą i pokrojoną włoszczyznę, gotować aż mięso i warzywa będą miękkie. Brokuły umyć i rozdzielić na małe różyczki, ugotować w lekko osolonej wodzie. Do gotującej się wody wsypać kaszę jęczmienną, ugotować na miękko. Kaszę podawać polaną sosem z brokułami i posypaną natką pietruszki lub koperkiem.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: cassia
cassia
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (36)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher