|
||||||||||
kurczak w porachKrótki opis potrawypotrawa palce lizac.Potrzebne składniki filet z kurczaka - 3 szt. duże pory - 3 szt. żółty ser - 15 dag Vegeta - 1 łyżka(i) majonez - 2 łyżka(i) olej - 5 ml pieprz, sól - 1/2 łyżeczka(i) Etapy przyrządzania1
Filety z kurczaka przecinamy wzdłóż na cieniutkie plasterki, por myjemy,białą część pora kroimy w plasterki.
Na wysmarowaną oliwą blachę układamy warstwami: naprzemiennie- jedna warstwa talarków z pora,posypujemy Vegetą,następna warstwa z piersi kurczaka,posypujemy Vegetą.Można zrobić 4 warstwy.Na ostatnią warstwę sypiemy grubo tartym żółtym serem i smarujemy z wierzchu majonezem.
Do rozgrzanego piekarnika-200stopni wkładamy blachę na ok.45 min.Podajemy z sosem czosnkowym i pieczywem. :)
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|