|
||||||||||
Papryka nadziewanaKrótki opis potrawyPodawac z ziemniakami, kasza lub pieczywem.Potrzebne składniki 2 papryki marchewka pietruszka pol selera pomidor łyżka oleju łyżka płatków owsianych łyżka posiekanej natki pietuszki oregano,sól Etapy przyrządzania1
Przekrajamy wzdłuż paprykę, oczyszczamy z gniazd nasiennych i myjemy. Seler,marchewke i pietruszke myjemy,obieramy,trzemy na tarce i dusimy. Pomidor myjemy,sparzamy,obieramy ze skorki,kroimy w kostke. Dodajemy do warzyw z platkami owsianymi, chwile dusimy, przyprawiamy sola i oregano. Połówki papryki napelniamy nadzieniem, układamy w garnku,dusimy pod przykryceim ma malym ogniu kilkanascie minut.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|