|
||||||||||
Fasolka szparagowa w sosie pomidorowymKrótki opis potrawybalsam dla podniebieniaPotrzebne składniki fasola szparagowa - 1 kg cebula - 1 szt. tłuszcz - 2 łyżka(i) przecier pomidorowy - 1/2 op. cukier - 2 łyżka(i) natka pietruszki - 1 szt. maka - 1 łyżka(i) pieprz - 3 g sól - 3 g vegera - 3 g Etapy przyrządzania1
Fasolkę szparagową oczyszczamy z włókien, drobno kroimy i gotujemy do miękkości. Drobno posiekaną cebulę lekko zrumieniamy, podduszamy razem z pokrajanymi pomidorami lub przecierem, dodajemy fasolę, podlewamy wywarem i zasmażamy mąką; doprawiamy do smaku. Podajemy z ziemniakami i jajami sadzanymi.
Smacznego!
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|