Fasolka szparagowa w sosie pomidorowym

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Kotek_kłopotek
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Sałatki i surówki
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

balsam dla podniebienia

Potrzebne składniki

• fasola szparagowa - 1 kg
• cebula - 1 szt.
• tłuszcz - 2 łyżka(i)
• przecier pomidorowy - 1/2 op.
• cukier - 2 łyżka(i)
• natka pietruszki - 1 szt.
• maka - 1 łyżka(i)
• pieprz - 3 g
• sól - 3 g
• vegera - 3 g

Etapy przyrządzania

1
Fasolkę szparagową oczyszczamy z włókien, drobno kroimy i gotujemy do miękkości. Drobno posiekaną cebulę lekko zrumieniamy, podduszamy razem z pokrajanymi pomidorami lub przecierem, dodajemy fasolę, podlewamy wywarem i zasmażamy mąką; doprawiamy do smaku. Podajemy z ziemniakami i jajami sadzanymi. Smacznego!
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher