Brokuły po chińsku

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Marzena
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
Czas przygotowania:
20 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Koszt:
10 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

zdrowe i pyszne

Potrzebne składniki

• brokuły - 3/4 kg
• olej sezamowy - 2 łyżka(i)
• posiekane orzechy - 1/2 szkl.
• sos sojowy - 1 łyżka(i)
• papryka czerwona posiekana - 2 łyżka(i)

Etapy przyrządzania

1
Spłukać brokuły,odciąć kwiatki z cienkimi łodyżkami.Zagrzać olej na patelni,wrzucić orzechy i smażyć minutę.Dodać brokuły i smażyć ,aż będą gotowe, ale jędrne/ok.4 minut/.Wlać sos sojowy i potrzymać minutę.Podawać natychmiast posypane papryką.

Jak podawać?

natychmiast po przygotowaniu posypane papryką Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher