Szpinak w sosie ostrygowym

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Kotek_kłopotek
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Wegetariańskie
Czas przygotowania:
20 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Koszt:
10 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

dobre chińskie danie

Potrzebne składniki

• świeży szpinak - 40 dag
• sos ostrygowy - 3 łyżka(i)
• vegeta - 1/4 łyżeczka(i)
• sól
• cukier
• białe wino - 2 łyżka(i)
• mąka kukurydziana - 2 łyżka(i)
• olej - 4 łyżka(i)

Etapy przyrządzania

1
Na mocno rozgrzanym oleju obsmażamy liście szpinaku, dodajemy wino i sos ostrygowy. Przyprawiamy do smaku solą, cukrem i vegetą. Szybko gotujemy, wlewamy mąkę rozpuszczoną w wodzie i jeszcze raz gotujemy. Delikatnie mieszamy. Smacznego!

Jak podawać?

na ciepło Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher