|
||||||||||
Zupa ogórkowaKrótki opis potrawyZdrowa i smaczna zupa :)Potrzebne składniki Marchew - 4 szt. Pietruszka - 2 szt. Duży seler - 1/4 szt. Ziemniaki - 6 szt. Ogórki kwaszone - 1/2 kg Pieprz, vegeta Mąka - 1 łyżka(i) Smietana - 3 łyżka(i) Woda - 2 l Etapy przyrządzania1
Marchewkę, pietruszkę, oraz selera obieramy, myjemy i ścieramy na tarce. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Warzywa wrzucamy do garnka z wodą i gotujemy. Dodajemy do nich pieprz, vegetę, ziele oraz liście laurowe. Przygotowujemy ogórki: obieramy i ścieramy na drobnej tarce (soku nie odsączamy - potrzebny będzie do zakwaszenia zupy). Kiedy ziemniaki będą miękkie dodajemy starte ogórki i wlewamy sok, który z nich się odsączył. Jeśli zupa jest za mało kwaśna można dolać samego zakwasu z ogórków. Łyszkę mąki łączymy z ok. 1/4 szklanką zimnej wody i wlewamy do zupy. Na koniec dodajemy odrobinę śmietany.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|