|
||||||||||
Ciasto gruszkowo-jabłkoweKrótki opis potrawybardzo dobrePotrzebne składniki mąka pszenna - 40 dag jajka - 4 szt. proszek do pieczenia - 16 g cukier - 20 dag masło - 20 dag cukier waniliowy - 3 g gruszki - 5 szt. jabłka - 4 szt. cukier - 10 dag Etapy przyrządzania1
Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia.Mieszamy.Pozostałe składniki ucieramy na masę.Stopniowo dodajemy mąkę z proszkiem.Piekarnik nagrzewamy do temeratury 180 stopni,blachę wykładamy pergaminem.Do ciasta dodajemy pokrojone w kostkę owoce.Mieszamy łyżką i przekładamy do formy.Wierzch ciasta wyrównujemy.Posypujemy grubo cukrem.Pieczemy 40 minut,aż ciasto będzie złociste.Po upieczeniu trzymamy 20 minut w zamkniętym piekarniku.
Jak podawać?na deser Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|