|
||||||||||
Babeczki z jabłkamiKrótki opis potrawybabeczkiPotrzebne składniki mąka - 13 dag proszek do pieczenia - 1/4 łyżeczka(i) masło - 6 łyżka(i) jajko - 1 szt. przecier jabłkowy - 1 i 1/2 filiżanki cukier puder - 10 dag mielone prażone migdały - 2 łyżka(i) Etapy przyrządzania1
2
Mus jabłkowy połączyć z migdałami.
3
Rozwałkować 2/3 ciasta, wyłożyć foremki i docisnąć do ścianek. Napełnić jabłkami. Resztę ciasta rozwałkować, wyciąć pustą foremką 8 placuszków. Brzei posmarować zimną wodą. Krążki ciasta ułożyć na napełnionych foremkach i dobrze przycisnąć.
4
Piec 25 minut w temp. 175 C. Gorące oddzielić nożem od foremek, ale wyciągnąć dopiero po ostudzeniu. Opruszyć resztą cukru pudru.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|