|
||||||||||
Sos pietruszkowyKrótki opis potrawyPodawac do mies, ryb,makaronu, ryzu i kotletow warzywnych.Potrzebne składniki 2 szklanki beszamelu 2 peczki natki pietruszki 2 żółtka pol szklanki wytrawnego bialego wina sok z polowy cytryny cukier,bialy pieprz,sól Etapy przyrządzania1
Natke myjemy,suszymy,drobno siekamy i wsypujemy do goracego sosy ciagle miszacje zagotowujemy na malym ogniu. Wlewamy wino i sok z cytryny,mieszamy i zestawiamy z ognia. Żółtka rozkłócamy , rozporowadzamy mala iloscia sosu i laczymy z pozostalym beszamelem. Przyprawiamy do smaku sola,pieprzem i cukrem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|