Makaron z orzechami

Aktualna ocena: 0
dodany przez: cassia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Z makaronem
Czas przygotowania:
20 minut
Ilość porcji:
5-6
Stopień trudności:
łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Potrawa nieco inna od pozostałych.Tu natomiast są orzechy w roli głównej. Makaron smaczny i pożywny.

Potrzebne składniki

• makaron świderki - 0,5 kg
• orzechy włoskie - 25 g
• czosnek - 2,5
• masło - 5 łyżka(i)
• ser żółty - 10
• szałwia - 5
• olej - 2 łyżeczka(i)

Etapy przyrządzania

1
Ugotować makaron na półtwardo w dużej ilości osolonej wody z dodatkiem oleju. Czosnek obrać, posiekać. Drobno posiekać orzechy. Szałwię opłukac i posiekać. Rozgrzać mocno masło w garnuszku. Wrzucić orzechy, czosnek, i szałwię. Smażyć na małym ogniu przez kilka minut. Stale mieszać podczas smażenia, doprawić solą i pieprzem. Odcedzony makaron wrzucić do garnka z sosem i wymieszać. Wyłożyć na talerz i posypać serem.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: cassia
cassia
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (36)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher